Przepisy w 15 30 60 Minut

Dania z Makaronem

Danie z WOKA z makaronem ryżowym

Składniki:

   -200g makaronu ryżowego

   -2 duże marchewki

   -3 pieczarki

   -1 czerwoną paprykę

   -garść zielonej fasolki szparagowej

   -1/2 cebuli

   -1 filet z kurczaka

   -oliwa

  Przyprawy do smaku:

   -przyprawa do Woka (kuchnia azjatycka)

   -Kurkuma

   -Curry

   -Pieprz cayenne

 

Sposób wykonania:

    Makaron wkładamy do miski i zalewamy wrzątkiem na ok. 3 minuty.

Marchew obieramy i drobniutko kroimy "na zapałkę", pieczarki obieramy

i kroimy cieniutko w plasterki. Obraną paprykę kroimy na paseczki,

cebulę w grubą kostkę. Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę. Fasolę

myjemy i kroimy na kawałki ok 3-4cm. W woku rozgrzewamy oliwę,

wkładamy filet z kurczaka, marchewkę i cebulę. Smażymy aż kurczak

będzie miał złoto brązowy kolor, dodajemy resztę składników i

przyprawy do smaku i dusimy przez kilka minut. Następnie zdejmujemy

wok z ognia dodajemy odcedzony makaron ryżowy dokładnie mieszamy

i podajemy na ciepło.

ciasta przepisy
potrawy wigilijne
Dodatki na bloga
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów